VIP op Belladrum

Als ‘manager’ van Emily twee dagen te gast op het Belladrum Festival in Schotland. De rit erheen over de highlands vanuit Glasgow was al bepaald geen straf. Evenmin als het bezoek aan het driedaagse festival zelf, voor 16000 bezoekers, wat zich het best laat duiden als ‘Beeckestijnpop meets Lowlands‘. Beeckestijn vanwege het familiale en omdat Belladrum tevens een landgoed is, prachtig gelegen in het glooiende landschap bij Beauly. Lowlands vanwege de diversiteit aan podia, de campings, de catering en de toch wel aanzienlijke toegangsprijs. Bijzonder waren natuurlijk de Schotten terplekke, velen op alle mogelijke manieren exotisch uitgedost, de meisjes liefst met (veel te) korte shorts en wellies.

Genoten van het optreden van EM|ME die op vrijdag om kwart over acht aan de bak mocht op de het allerkleinste podium, voor straatmuzikanten, de Fungidelic. Spannend en ontroerend om te zien hoe ze daar met haar liedjes de aandacht wist te trekken van omstanders, hen wist te raken met haar stem en daarbij de nodige loftuitingen en applausjes in ontvangst mocht nemen. Ondanks alle rumoer van ‘de concurrentie’ …..

Bij wijze van cadeautje verder mogen genieten van de optredens op de overige podia, veel voor mij onbekende vaak lokale bands waar heel veel moois tussen zat. Maar ook bekende namen. De twee rock-dames van Honey Blood had ik al eens op Lowlands gezien. Het weerzien met Manic Street Preachers was mooi. Martha Reeves en the Vandella’s brachten mijn kleine-kinderjaren terug, alsof ik weer luisterde naar radio Veronica. Hoogtepunt was wat mij betreft het ijzersterke optreden van The Stranglers, altijd al ėėn van m’n favoriete punkrock-bands, maar nooit eerder in de gelegenheid geweest ze in levenden lijve te aanschouwen. Life werd wat mij betreft bevestigd dat zij de mooiste ‘basgitaar-gedragen’ muziek hebben voortgebracht. De Kaiser Chiefs daarna hebben we maar even gelaten voor wat ze waren. Het vuurwerk tot slot, composities van smileys en hartjes, hebben we bekeken vanuit onze comfortabele B&B in Beauly, omdat we besloten hadden toch maar niet te blijven camperen.

Nog wat nagekomen foto’s op 15 augustus.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.